nedjelja, 23. rujna 2012.

Najdugovječnije prostitutke

Uobičajeno je da "kraljice noći" ili dame sa "najstarijim zanatom na svijetu", budu donekle mlade, atraktivne kako bi svojom pojavom bile privlačne ljudima koji žele "ljubav za jednu noć". Međutim pravila imaju i izuzetke, tako da u "gradu sa crvenim fenjerima" Amsterdamu, te u ostalim mjestima tulipana, klompi, uličnih kanala Van Gogha, postoji i dosta vremešnih dama koje još uvijek zarađuju na taj način.
O njima više pogledajte OVDJE:

Naizgled posve obične bake. Malo tko bi znao da su Louise i Martin hodajuće ili prije ležeće legende Amsterdama. U pedeset godina koliko mame prolaznike, više od stotinu tisuća muškaraca nije odoljelo njihovim čarima.

Život im nije bio lak. Louise je postala protitutka jer ju je na to natjerao vlastiti suprug, da donese više novca njemu i njihovo troje djece. Martine joj se pridružila jer je vidjela da će tako zaraditi više novca nego kao čistačica u istom bordelu. Osobito ako sestre dijele mušteriju.

Louise je zanat napustila jer zbog artritisa više nije mogla izdržati neke položaja. Martine je pak još uvijek dovoljno vitalna da pošteno zaradi svoju plaću. Stalne mušterije znale su da će uvijek dobiti dobru i kvalitetnu uslugu. U pedeset godina koliko su zajedno bile u optjecaju, postale su amsterdamske legende. Otrgnule se raljama svodnika i osnovale vlastiti posao, čak i prvi samostalni sindikat prostitutki.


Novi dokumentarac o njima postaje hit. Sestre blizanke u svojoj su Nizozemskoj postale prave zvijezde. Sad na televiziji dijele savjete o ljubavi, koje seksualno pomagalo odabrati, pa i o tome kako se primjereno odjenuti. Čak ako ljudima i ne odgovara njihov ukus, moraju se zamisliti kolike tajne ove sestrice čuvaju.

Jest da su sestrice ušle u sedamdesetu godinu i mušterije su postale nešto izbirljivije, ali još uvijek muškarcima mogu ispuniti vječiti san - da se poigraju s dvije blizanke odjednom.