nedjelja, 21. listopada 2012.

Jedna od najvećih prijevara potrošača.

U moru kojekakvih prijevara kojima nas svakodnevno bombardiraju na TV ekranima, novinama, Internetu, raznim reklamnim časopisima je prijevara sa običnom vodom koja se u bocama i bičicama prodaje u trgovinama, na ulicama, zračnim lukama, kinima, tržnicama, marketima.

U čemu je prijevara? Naime ta prijevara je u našoj državi sasvim legalna, i nitko se na to ne obazire niti ne buni. da ne nabrajam, mnogi su se obogatili u biznisu sa pakovanjem obične vode iz slavine u boce, bočice, galone. Računica je vrlo jednostavna.

Metar kubni (m3) vode iz slavine u mojem gradu stoji malo manje od 3 kn sa svim davanjima, i porezima, nametima, doprinosima i ostalim daćama za koje  ni dragi Bog na računu nezna što sve plaća.

Ok, reći ćemo.. iz 1 m3 (1000 lit) u flašice od 1/2 litra  izađe 2000 (slovom i brojkom 2 tisuće flašica) pakovanja koje ćete vi kupiti. košta prosječno 4 Kn. Ako to pomnožimo sa brojem pakovanja, dođemo do stravičnog saznanja ii cifre od 8000 (slovom i brojkom 8000 kuna). Trošak proizvodne 1 bočice dođe cca 25 lipa/kom u velikim serijama. Dakle trošak ambalaže iznosi oko 500 Kn za tu količinu.
Netreba biti pametan pa shvatiti o kakvoj je enormnoj zaradi riječ.
Naravno, nitko nas ne sili da kupujemo ako ne želimo.
Još samo za informaciju, voda koja se nalazi u bočici ne razlikuje se od one iz slavine, a priče o tome kako je ta voda obogaćena svime i svačime te je potpuno zdrava, je obična prijevara #2.

Najnovija prijevara potrošača: o tome pogledajte ovdje
:http://danas.net.hr/hrvatska/na-najbolji-se-nacin-osvetila-nakon-sto-su-joj-majci-uvalili-ekokuglu