utorak, 16. listopada 2012.

Kako je poginuo Dražen Petrović?

Dražen Petrović, košarkaški mag, najbolji košarkaš Hrvatske svih vremena, igrać najvećih stranih klubova, tragično je nastradao u prometnoj nesreći 7.  lipnja 1993 godine.Nesreću je prouzročila vozačica Klara Szalanty, Draženova djevojka. Postavljalo se dugo pitanje, zašto je Dražen uz svoj sportski status, materijalno stanje i ostalo što si je mogao priuštiti, iz Njemačke u Zagreb htio otputovati automobilom a ne avionom.
Onamo je hrvatska reprezentacija doputovala iz Poljske gdje je igrala kvalifikacije za Europsko prvenstvo iste godine. Umjesto da s ostatkom momčadi sjedne na zrakoplov za Zagreb, Petrović je, nošen čežnjom da vidi svoju ljubav, odlučio putovati automobilom. 
O tim je događajima nakon 19 godina odlučila za javnost progovoriti Hilal Edelbal turska košarkašica koja je tada imala 23 godine. Naime, ta osoba koja je bila na stražnjem sjedištu, bila je od strane policije i novinara bila okarakterizirana kao 53-godišnja žena nepoznatog identiteta??? Razlozi za takav postupak nisu poznati, budući da je ona ostala živa, iako teško povrijeđena. Ona opisuje kako je točno došlo do nesreće.
Vozač kamiona iz suprotnog smjera, prešao je na suprotni trak, probio metalnu ogradu i prešao na trak iz suprotnog smjera. Vozač kamiona je ostao neozlijeđen, zaustavio kamion i trčao u suprotnom pravcu mašući rukama i signalizirajući nesreću.
Pošto se na njemačkim cestama vozi bez ograničenja brzine, vozačica crvenog Golfa, u kojima je bio Dražen i njegova djevojka zajedno sa autoricom ovog članka, nije uopće smanjivala brzinu, već se svom snagom zabila u zaustavljeni kamion.
Dražen nije bio vezan?????i izletio je kroz prednje staklo, te poginuo na licu mjesta.
Hilal je sa zadnjeg sjedišta poletjela naprijed i zabila se u prednje sjedalo, te čudom ostala živa iako joj je nestalo pamćenje (amnezija), te se dugo nije mogla ničega sjetiti.
Vozačica je prošla samo sa lakšim ozljedama bez ikakvih posljedica.
Nakon 15 godišnjeg oporavka Hilal je odlučila progovoriti.