četvrtak, 25. listopada 2012.

Kako radi "Pauk" služba?

Nepopularna služba koja nam "digne" vozilo na ulici samo radi svoj posao. Oni su u pravu, zakon im je to dozvolio. No kako oni to rade, i dali je sve uvijek po zakonu slijedi ovdje:

Istek parkiranja na javnom parkingu koje se plaća po satu išlo je ovako.

Osoba "A" dolazi na parkirno mjesto, plaća parkirnu kartu od 5 Kn/sat na automatu i stavlja je na vidljivo mjesto, u unutrašnjost vozila. U tom času točno je vrijeme 19:02. Vrijeme parkinga  ističe u 20:02.

Subota je i parkiranje se naplaćuje od 8-20 sati. Osoba "A" bezbrižno odlazi na koncert, jer nije u obavezi produžiti parkiranje.
Vlasnik odlazi na koncert koji traje od 19:30 - 22:00 sata. Točno je 20:00 sati, dolazi kontrolor parkinga, čeka 3 minute i tada počinje njegov "igrokaz". Slika vozilo, i lijepi mu kaznu od 100 Kn na staklo. Vlasnik pri povratku primijeti kaznu, bijesan je cijepa i baca u smeće, nadajući se da mu po Zakonu neće odrapiti kaznu. Ali, ne lezi vraže. Nakon 4 mjeseca dolazi od prekršajnog suda kazna od 340 Kuna. bez opomene, bez pardona.
Znajući da  ne treba sa sudom i policijom tjerati "mak na konac", osoba "A" plaća prekršaj.

Eto, kako smo precizna država, držimo se Zakona ko pijan plota. Možda će ovo pročitati i Ministar pravosuđa, ili Ministar financija..tko zna...