srijeda, 31. listopada 2012.

Kako zaraditi na internetu?

Bespuća Interneta danas sa svih svojih stranica bombardiraju posjetioce WEB-a kojekakvim ponudama.
Ima tu svega i svačega, poštenih a najčešće nepoštenih i onih kojih se treba čuvati. Neoprezni i nevješti čitatelji će nasjesti na slatkorječive i primaljive ponude i garancije u smislu "Zaradite na brzinu velike novce". Najčešće su to slatkorrječive reklame i ponude u kojima trebate izvršiti registraciju, uplatiti "neku simboličnu" svotu od $30 na neki sumnjiv račun, kupiti "čarobnu E-knjigu koja garantira brzu zaradu uz minimalne učinke.

Svaki rad ako se radi pošteno, nije lak, nema brze zarade, nema zarade preko noći. Napominjem ako se "radi pošteno i u okvirima Zakona" Vaš administrator tj. moja malenkost se ovime bavi godinama, prošao je sito i rešeto, "popušio" i neke sitne prijevare i "diplomirao" na Internetskom faxu.
Što to znači, to znači da sam tri puta premjerio prije nego sam odrezao. U vrijeme dok sam započinjao sa Google poslovima (adsense i adwords), prijevare su bile rijetke, ali i bilo nas je i više naivnih.

Sreća moja što u obitelji imam stručnjake koji se time profesionalno bave pa su me svojim savjetima i pomoći vodili i odvraćali od kojekakvih "primamljivih" ponuda o brzoj zaradi. Hvala V. i S...!!!

Vrijeme od 2006 god sam otvorio  tri WEB sitea, od kojih najstariji ima već blizu 3 milijuna posjeta, dobru posjećenost (u najboljim mjesecima i preko 1300 dnevno, što mi donosi sa ostala 2 sitea solidnu mjesečnu zaradu (što znači solidnu, znači  što je meni uz redovne prihode, dostatno za život.)

Evo, ovdje ću biti slobodan podijeliti svoja osobna iskustva sa Google Adsense i Adwardsom

Preporuka za zaradu na internetu.

Postoje blogovi koje mogu pisati svi, znači već gotovi predlošci (templates) za pisanje bloga, sa više tematskih i općih sadržaja prilagođenih vašim interesima i sadržajima.

Preporučam....uplatite $10 za registraciju .com domene. najsigurnije je i vremenski traje godinu dana.
Registracija je sigurna, trenutno je gotova i pouzdana. nema nikakve prijevare, trebate imati kreditnu karticu (Amex, Visu, Mastercard). Nema bojazni od prijevare, jer Google ipak nije firma koja vas ima namjeru prevariti.
Za pisanje bloga, koja će nakon kupnje domene imati ovakav izgled:

www.nazivmogbloga.com

Naravno, Google će vas prije registracije obavijestiti dali je naziv koji ste odabrali dostupan, odnosno dali već netko nema naziv s tim naslovom. Ne brinite, nemože se desiti da imate naziv bloga koji je već u uporabi. Google će vas voditi do prvog slobodnog naziva koji je slobodan.
E..tu sad postoji mala zavrzlama. Nije svejedno koji ćete naziv dati vašem siteu. Ovisi o tematici koju ćete obrađivati. Za primjer...opet ću sam sebe "pohvaliti". mozgao sam danima o čemu ću pisati..
Nije dovoljno napisati 5 članaka i sad će vam Google "sipati" lovu. Moj najstariji site ima preko 1200 članaka tematike koja je naslov samog portala. Drugi je iz glazbene sfere ima trenutno 210 članaka, a "najmlađi" koji opisuje načine, kako, zašto, gdje, s kime, o čemu i koliko ima trenutno 219 članaka.
Što to znači, znači da trebate odlučiti koje će se ključne riječi uporabiti i prikazati kad slučajni posjetitelj klikne na Google npr: sa svojim zahtjevom kojeg zanima automobil i tehnike.
Ukoliko posjetilac klikne na Googleu "kako napuniti akumulator", "kako startati automobil sa praznim akumulatorom", "kako zazidati zid u vrtu", kako napraviti pekmez od šljiva", "kako napisati oporuku",
Google će to odmah indeksirati sa ključnom riječju "kako"!!!
Nebih se reklamirao, pokušajte otkucati jednu od opcija, vidjet ćete kamo će vas odvesti  ta ključna riječ?
Prema sadržaju vaše stranice, nakon što se prijavite na Google adseense, tako da Googleu date podatke o nazivu vaše stranice, Google će provjeriti sadržaj vašeg sitea, te ovisno o tematici o kojoj pišete postaviti oglase od firmi koje su Googleu platile da se na vašim stranicama oglašavaju.
Što to znači?, znači ako je tematika vašeg članka automobil, Google će indeksirati vaš članak o automobilu i "potražiti" u svojoj bazi oglas a sve što se odnosi na njemu plaćene oglase o automobilu i taj oglas postaviti na vašu WEB stranicu. To znači da se na vaš članak o automobilima neće prikazivati oglasi kako se pravi jogurt, ili kako se kopa vinograd.
Čim posjetilac dođe na vašu stranicu i potraži, npr "kako pognojiti vrt", Google će munjevitim manevrom "izvući" njemu plaćeni oglas o vrstama umjetnih gnojiva, sadnica, načinu gnojenja i slično.
Ako posjetilac klikne na oglas koji se vrti na vašim stranicama, vama to Google plaća.
Iznos koji je plaćen po kliku, te na koji je oglas posjetilac kliknuo, nećete nikad saznati..pogodite zašto?
U pregledu "Google Adsense" koji ćete dobiti registracijom i prijavom na ADSENSE. u svakom ćete momentu moći vidjeti koliko klikova imate, kolika vam je zarada, te pojedinačno po siteovima (ako ih imate više). Istovremeno, vidit ćete koliko posjetilaca dnevno dolazi na vaš site, koliko ima novih, a koliko "recidiva".
Toliko o Google adsensu. Postoji i Google Adwords, ali tu vi morate plaćati vlastite oglase koji će se vrtiti na vašim stranicama, a postotak od klikova posjetilaca, dolazi vama kao zarada.

Upozorenje!!!!!

Google je svemoćna organizacija koja budno prati događaje u svezi sa Adsensom, zaradom, klikovima i svim akcijama koje se dešavaju na vašim stranicama.
Njih možete prevariti trenutno, ali vrlo kratko. Pristupom na Adsense ugovor,potpisujete uvjete i način rada sa Adsense programom. Tim potpisom prihvaćate ono što je strogo zabranjeno!

  • klikati na oglase koji se prikazuju na vašim stranicama
  • nagovor drugih osoba da klikaju na isto 
  • priključivati se svojim računalom na drugom IP mjestu, zašto, zato jer vaše računalo ima "cookies", i IP koji zadržava te Google može u svakom trenutku detektirati odakle se spajate.
  • postavljati "pokazatelje" na vašem siteu na koje reklame klikati.

Takav način i postupak rezultira skidanje vas sa Adsense programa za sva vremena. Razmislite o tome.
Zarada neće biti u početku zadovoljavajuća, nećete pronaći Eldorado, odnosno prvi kamen koji ćete preokrenuti neće sakrivati zlatni grumen.

Apsolutno izbjegavati!
Razno-razne  "pogodnosti" koje vas bombardiraju u pristiglim E-mailovima, laka zarada "preko noći", bilo kakve kupnje uputstava, knjiga, uplata, i svega što treba plaćati prije nego ste nešto zaradilii.
Takovih napasnika se vrlo teško riješiti. Postoji jednostavan način kako ćete se zauvijek riješiti tih koji vam nude laku i brzu zaradu. ja to rješavam na način:
Pošaljem E-mail sa slijedećim sadržajem:
"Your IP address has been detected, E-mail sended to Interpol".
Iako to nema veze sa stvarnošću, riješili ste se napasnika za sva vremena.