subota, 13. listopada 2012.

White House, dali je oduvijek bila bijela kuća?

Službeni naziv "White House (Bijela Kuća), službena je rezidencija predsjednika Amerike.Nalazi se na adresi 1600 Pennsylvania Avenue NW, Washington. Imanje je u vlasništvu službe nacionalnih parkova SAD-a.
Predsjednička palača jedina je takve vrste u svijetu koja je otvorena za posjetitelje i to besplatno. Prvi predsjednik koji je uselio u nju je George Washington 1792 godine.
1923 godine Bijela Kuća bila je zahvaćena požarom, izgorjeli su neki dijelovi pa je crni trag dima na zidovima koji su ranije bili sivi, obojen u bijelu boju. Otuda naziv Bijela Kuća.
WASHINGTON - Trebalo je punih 16 godina kako bi Bijela kuća potvrdila nagađanja o postojanju tajnog programa, kojim se manipulira atmosferom pomoću aviona koji na nebu ostavljaju trag te se, kada padnu na zemlju, pretvaraju u paučinu.
Time je dokazano kako nas već godinama neobilježeni avioni truju različitim otrovnim supstancama.

Znanstvenici Bijele kuće priznali su kako se atmosfera 'tretira' solima Braija, aluminijevim dioksidom i drugim otrovnim spojevima. Ono što nisu priznali jest činjenica da su ti spojevi opasni za ljudsko zdravlje.

Paučina koju avioni ostavljaju na zemlji nakon pada sadrže nanovlakna koja se vežu na žive organizme i mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija.
Sjetimo se samo početaka domovinskog rata kad su nas JNA zrakoplovi zaplašivali, bacanjem nepoznate "paučine" iz zraka, koja je u stvari bila kemijska supstanca, neka vrsta soli koja se u zraku pretvarala u paučinu.