srijeda, 5. prosinca 2012.

Kako uživo pratiti let zrakoplova na nebu?

Boeing 737
Mnogo puta nam pogled odluta u nebeske  visine i beskrajna plavetnila iznad nas. Često nam u oči upadnu bijeli tragovi zrakoplova koji na velikim visinama plove na svoja odredišta. Često nas i zanima odakle leti, kuda leti, čiji je, na kojoj je visini.
Donedavno smo mogli samo maštati o tim podacima.
Airbus A319
Odnedavno, samo jednim klikom miša zrakoplov koji leti iznad vas možete detektirati i to, naziv leta, kompanija, vrsta zrakoplova, tip, visina leta, zemljopisni položaj, polazna i odredišna zračna luka, brzina leta, i gotovo svi podaci.
Interesantno je da možete pratiti zrakoplov od polijetanja do slijetanja (naravno nećete pratiti let iz Londona do Sydneya) jer bi to trajalo 2 dana, ali na kraćim linijama pogotovo na domaćim, možete vidjeti gotovo sve. Tako ćete biti sigurno da su putnici među kojima su i vaši namiliji sretno stigli na odredište.
Da bi to sve mogli pratiti, kliknite  OVDJE....
Kliknite gore desno na Jump To Area, odaberite Europe, i klizite stisnutim mišem na vaše područje. Ako kliknete na plavu točku Zagreb Airport, pokazat će vam trenutno kamo iz Zagreba lete zrakoplovi (Outbound)  te odakle slijeću u Zagreb (Inbound). Kliknite na ON na desnoj strani, i vidjet ćete gdje se trenutno nalaze zrakoplovi koji trebaju sletjeti i oni koji su uzletjeli.
Mogućnost Delaya je prikazan na desnoj strani. Najviše se može odsupiti 5 minuta.