petak, 15. ožujka 2013.

Dali je vaš životni prostor uredniji?

Intencija je da je prostor u kojem živimo, spavamo, boravimo, kupamo se, obavljamo nuždu što je moguće uredniji. Na to se potroši dosta vremena, novaca, živaca i stpljenja. No, dali je to uvijek tako.
Nadam se da niste za stolom dok gledate ove fotografije jer bi vas to moglo odvesti ovdje:
A što ako treba u par skokova do školjke?
Ako ste pušač, vjerojatno nastojite da uredno praznite pepeljare, odnosno da čim manje pušite u stambenom prostoru. Cigarete i dim smetaju djeci, odraslim osobama koje su nepušači. Pušenje od strane gostiju u vašem domu bez vašeg odobrenja je stvarno pomanjkanje osnovne kulture u ponašanju, dakle, ako gost izvadi cigaretu i zapali bez pitanja i vašeg odobrenja, kulturno ga zamolite da puši van stambenog prostora ili da je u zatvorenom prostoru vašeg doma pušenje zabranjeno. Ukoliko to gost ponovi u ubuduće na isti način, najbolje je potražiti novog prijatelja-gosta.Ako pak vi pušite u stanu, te vam je svejedno kako će vaš prostor izgledati nakon duhanskog "party", onda vam vjerojatno ovakvo stanje neće zasmetati:
Ma, samo smo malo gledali utakmicu i pušili
Dnevni boravak je prostor u vašem stanu ili kući prostor koji se najduže koristi (osim možda spavaće sobe ako ste spavalica). Kad vaši gosti odu, ili ste završili sa dnevnim odmorom i krenuli u šetnju, ili u posjetu prijateljima, zašto ga držati urednim, ako će sutra takav nered opet bude isti kao i jučer. Zato ostavite to onako sve kao na ovoj slici.
Ma koji nered, pronađi psa na slici!
Možda to netko drugi počisti, ili kad slijedeći puta sjednete pred TV aparat samo malo odmaknuti 
predmete od sebe. Jer, čistoća čini pola zdravlja, a ako hoćete cijelo zdravlje, trebate i drugu polovicu.
Pranje rublja je po "defaultu" ženski posao. Dok žene pripremaju rublje za pranje, peglanje, sušenje ili slaganje u ormar nakon svih ovih operacija, muški dio populacije obično drijema (ako ima iznimaka, ja se ispričavam tim vrijednim muškarcima). No, ako se muškarci okrenu ka tim kreativnim poslovima, onda ima je jednostavnije ovako, jednom na godinu. To će doduše izgledati ovako, nakon par mjeseci, ali tko će gledati baš na savršenu harmoniju i čistoću svakog dana,
Prati veš svaki dan, kaj god!
I konačno, ako radite u uredu, i vaš se šef baš ne brine o urednosti vašeg radnog prostora, onda se odrecite uređenja i čišćenja. Ako je vaša firma u financijskim problemima, vjerojatno nema novaca za čistačicu, pa si svaki djelatnik čisti ured sam. A u tom slučaju, vaš ured može u svakom momentu izgledati kao ovaj na slici:
My office in total mess

Poanta cijelog posta koji čitate je slijedeća: "Sve što se mora, nije teško, a ako je teško ne mora se"