utorak, 26. ožujka 2013.

Kako se zaštititi od prevaranata?


Dobar dan, dobila sam broj od kolege, trebala bi vas nešto. Možete mi se javiti na ovaj broj ili na posao, broj centrale je 060****, tražite Anu', piše u SMS poruci kojom prevaranti opet pokušavaju nasamariti građane.

Pazite na čudne SMS Poruke
edan je građanin tako u zadnjih mjesec dana dva puta na mobitel dobio poruku ovog sadržaja. "Prvi put sam nasjeo, nazvao broj i dobio tarot koji mi je, iako sam odmah prekinuo vezu, s računa skinuo šest kuna. Drugi put, naravno, nisam nasjeo", ispričao je čitatelj Glasa Istre, koji je svoju priču poželio podijeliti s drugima kao upozorenje. 

Provjerom na internetu može se doznati da je tvrtka koja ima zaveden sporni 060 broj, lani bila pod lupom nadzora HAKOM-a, i to zbog oglašavanja u medijima kad nije bilo istaknuto koliko koštaju pozivi na navedene brojeve te da nisu namijenjeni djeci. 

S obzirom da prevare s brojevima 060 nisu rijetkost, dobro promislite prije nego odgovorite na poruku ili poziv koji dolazi s nepoznatih brojeva jer postoji mogućnost da budete prevareni i pokradeni. 
***Izvor: Glas Istre.