četvrtak, 20. lipnja 2013.

Gdje je nestao Ivo Josipović?

Prije 28 godina misteriozno je nestao Ivo Josipović iz Pirovca kod Šibenika. Dakako, možda ste odmah pomislili na našeg predsjednika. Međutim, naš Ivo je potpuno u redu u svojem uredu na Pantovčaku.

No, da objasnimo ovaj misteriozni nestanak.

Alen Josipović imao je nepunih dvanaest, a njegov brat Antonio četiri godine manje. Živjeli su u obiteljskoj kući u Pirovcu, na adresi Bezdan 2. Mati Anka bila je domaćica, otac Ivo vodoinstalater. Bili su, reći će danas Alen Josipović, normalna obitelj.


A onda se, kada je tad 35-godišnji Ivo Josipović nestao, preko noći urušio sav njihov svijet. Njegovi sinovi o ocu ne znaju ništa 28 godina, jedan mjesec i 19 dana. Supruga Anka nije dočekala vijesti o Ivi. Bile su joj 33 godine kada je umrla, dvije godine nakon muževa nestanka. 
''I njezina smrt, baš kao i očev nestanak, bili su, najblaže rečeno, čudni. Kao da je zaplet njihova života pisalaAgatha Christie'', počinje priču Ivin stariji sin Alen Josipović pa nastavlja: 

''Majčina obitelj nikako se nije slagala s mojim ocem, a početkom te 1985. problemi su eskalirali. Zato je djedNikola, zabrinut za sina Ivu, došao iz Bosne i Hercegovine, gdje je živio, k nama. Kad se trebao vratiti kući, brat, majka i ja otišli smo s ocem i djedom do autobusne stanice u Pirovcu. Tata je išao ispratiti djeda pa su zajedno otišli u Šibenik na željeznički kolodvor. Bilo je to 4. veljače 1985. godine. Taj datum službeni je datum nestanka moga oca, a šibenski kolodvor posljednje mjesto gdje je viđen. No naša susjeda je kasnije kazala da je iste večeri iz naše kuće dopirala strahovita galama i da se čulo više glasova. Ali policija se onda time nije bavila'', kaže Alen Josipović. 

Nestanak njegova oca prijavljen je sutradan i to u – Rijeci. 

'Nigdje se ne navodi tko je prijavio nestanak. Po informacijama do kojih sam došao tijekom godina potrage ispada da je netko iz tamošnje policije poslao brzojav policiji u Šibeniku. Izgleda mi to kao da je netko namjerno htio skrenuti potragu što dalje od naše kuće. Mama nikada nije htjela govoriti o tati. Činilo mi se da se nekoga bojala'', kaže Josipović. 

''Prije deset godina dobio sam vijest da je tata u Australiji pa sam otišao u Adelaide. Nisam ga našao. Ali sam zato kasnije našao njegov zdravstveni karton iz zadarske bolnice i sumnjam da je tatu netko trovao'', kaže sin nestalog, uvjeren da će doznati istinu o očevoj sudbini. 

****Izvor Danas.hr