subota, 8. lipnja 2013.

Kako hraniti kućne ljubimce kad niste doma?

Mnogi vlasnici pasa i mačaka, uključujući i druge životinje kad smo odsutni na više dana. Klasičan način, nasipaj do vrha pa nek se posluže kad hoće. Zimi je to malo lakše, ali što  ljeti kada su vrućine. Ostatak hrane se pokvari. Poznato je da mačke i psi nisu baš oduševljeni sa pokvarenom hranom.
Računalo je srce hranilice
Postoji stari običaj za kontrolu hrane. Ako sumnjate da neki prehrambeni artikl nije za uporabu, najprije komadić ponudite vašem psu ili mački. Ne brinite, neće se otrovati. Ako je imalo pokvaren oni će to odbiti. Kako danas ljudskoj mašti nema kraja, postoji rješenje.
Posuda sa hranom

Ovo je posuda u kojoj je smještena hrana za mačke (pse). Ima raznih veličina i cijena. Ova je zapremine
do 10 litara . Srce uređaja je računalo veličine kreditne kartice koje se vidi na slici. Računalo je spojeno USB kablom sa steper motorom koji se nalazi u posudi. U određeno vrijeme koje vi odredite, računalo pokreće steper motore koji svojim krilcima otvaraju izlaz za hranu u točno određeno vrijeme, i točno određeni vremenski period koji također odredite. Računalo ima Ethernet port koji omogućuje da na vaš poziv mobitelom izvrši ovu operaciju. Dakle, sa bilo kojeg dijela svijeta vi upravljate hranilicom za mačke. WIFI će odraditi kompletan posao. Detalje o gotovom sistemu, vidite ovdje: