petak, 21. lipnja 2013.

Kako Zagrepčani dodatno mogu zaraditi?

Profesor fizike i zaljubljenik u muziku Ivan Barunima petero djece: Lobela, Roka, Miu, Lucu i Mislava. Iz hladovine prolaza Harmica na Trgu bana Jelačića veselo odjekuje pjesma složnih glasova praćena gitarom, mandolinom i šuškalicama obitelji Barun. Svi su tu osim najmlađeg brata i mame, javio je dopisnik agencije Anadolija.
Obitelj Barun "u akciji" na Trgu Bana Jelačića
Roko kaže da je prvi put javno, na rivi zapjevao sa stricem Mihovilom prije dvije tri godine, kad su ljetovali na Malom Lošinju da zarade džeparac. Mia je završila drugi razred, na ulici pjeva, pleše i svira šuškalice, a kod kuće svira klavir, a Lobel, najstariji brat koji svira mandolinu, kaže kako se njihov sastav zove "VIS Anđeli".
Otac malih muzičara Ivan potječe iz 12-oročlane obitelji, njegovo otac u Zagreb je doselio iz Livna 1964. na studije.
"Pjevali smo kao mali na rođendanima i veselicama, tako da je gitara oduvijek sa mnom. Kad radim, u pravilu dođemo svirati nedjeljom, a preko ljeta, za vrijeme raspusta, dolazit ćemo možda 2-3 puta sedmično", kaže Ivan.
Na pitanje koliko uspiju zaraditi, Ivan odgovara: "Ne možemo se potužiti. Nakon svirke uvijek odemo tu do Mc Donaldsa i počastimo se. Ako sviramo dva sata, 500 kuna je sigurnih."
Izvor: radiosarajevo.ba