četvrtak, 11. srpnja 2013.

Istine ili mitovi o napadu na WTC ili (mitovi 9/11/2001)

Napadi islamskih terorista kako ih danas popularno nazivaju u USA i u svijetu, na WTC u New Yorku i Washingtonu, 12 godina poslije izazivaju različite aspekte, dokaze i vjerodostojnosti o stvarnim događajima toga dana.
Ovako su izgledali prije 11 rujna 2001.

Do danas nisu razjašnjene 2 osnovne stvari:

Samo rušenje tornjeva WTC. Nevjerojtna je činjenica kako se je toranj koji je pogođen zrakoplovom negdje oko 70-og kata nakon nekog vremena srušio sam  u sebe odnosno jednostavno potonuo u tlo na kojem se nalazio. Pretpostavke o visokoj temperaturi od koje se konstrukcija jednostavno rastalila ne stoji pošto je donjih 40 katova ni nakon udara u zgradu ostalo gotovo neoštećeno. oseća konstrukcija od čelika, armiranog betona, aluminija i drugih materijala se nije mogla rastaliti i kao takva popustiti.

Ovako je to izgledalo na dan napada:


Pretpostavka međunarodnih stručnjaka je da su noseće konstrukcije u prizemlju bile ranije minirane i daljinski aktivirano u određenom trenutku. Dakle vlasti USA su to morale znati ranije, daleko ranije od napada na WTC

Napad na zgradu Ministarstva obrane u Washingtonu zrakoplov koji se navodno zabio u zgradu Ministarstva  jednostavno fizički nije mogao doprijeti do zida zgrade a da ranije  nebi bio oštećen. Naime, sa te strane koja je napadnuta postoje čelični stupovi sa razmakom od 25 m, debljine 40 cm i visine 25 metara.
Zrakoplov "Boeing 737" koji je prema izvješću udario u zgradu ima raspon krila od 64 metra. dakle, prije samog udara u zgradu, krila bi se bila polomila. Osim toga, brzina Boeinga pri slijetanju je minimalna 280 km/h. Nadalje, rupa koja je ostala od udara zrakoplova ne odgovara samom prednjem dijelu Boeinga.
Zaključak; zgrada Ministarstva je bila pogođena krstarećom raketom od strane američkih snaga.
Ostaci zrakoplova koji su pronađeni u blizini ne odgovaraju tipu zrakoplova koji je udario u zgradu prema izvješću američkih vlasti.Pilot tako velikog zrakoplova morao bi biti ekspert pogoditi tako nisku zgradu, pri tako velikoj brzini i to još između stupova.

David Aaronovitch, kolumnist britanskog Guardiana i Timesa, te autor knjige 'Voodoo Histories: The Role of Conspiracy Theory in Modern History', kaže kako je mišljenje javnosti od 11. rujna 2001. pokrenulo nešto što je postalo poznato kao '9/11 Truth movement' (Pokret za istinu o 11. rujnu, op.p.) , a sastavljeno je od ljudi koji su čvrsto uvjereni da je vlada SAD-a ili znala sve pojedinosti i dopustila napade, ili ih izvela sama. Metro je Aaronovitcha zamolio da prodiskutira o četiri najučestalije teorije o napadu na njujroške 'blizance'.